Consumul de memorie ram în system tray, cu MemInfo

Sunt unul din acele persoane cărora le place, cel puţin la început, să vadă cât consumă fiecare program, browser, joc sau orice alceva instalat în Windows, şi aşa cum m-am obişnuit, apelez de fiecare dată la Task Manager pentru a face asta.
De puţin timp am instalat in PC MemInfo, o aplicaţie mică dar care face multe în sensul ăsta, şi anume îmi arată în timp real, în system tray, consumul de memorie curent, iar cu un simplu click dreapta acolo văd şi consumul făcut de fiecare proces (aplicaţii, jocuri, browser etc.) în parte.

Un simplu click dreapta pe iconiţa din system tray şi o să putem vedea consumul de memorie ram (Memory Usage), memorie virtuala (Physical Memory), consumul de ‘Page File’ (memoria virtuala alocată de pe HDD) şi o opţiune interesantă, Memory Defragmenter (defragmentare memorie).

De la Settings, din tab-ul Additional, la Memory Defragmenter, putem seta ca acesta să ne defragmenteze memoria ram automat la un timp stabilit de noi (default 2 ore).
Tot de acolo putem seta ca atunci când facem click dreapta la iconiţa din system tray, să ne fie afişate mai multe procese care rulează în acel moment, default fiind setat pe 5.
După fiecare setare făcuta dăm pe Apply iar apoi pe OK.

MemInfo este complet gratuit şi rulează pe Windows 8 / 7 / Vista / XP / 2000 / NT, pe 32 şi 64 de biţi.

Download MemInfo

Articole asemanatoare

5 Thoughts to “Consumul de memorie ram în system tray, cu MemInfo”

 1. legendary

  de ce ti deschis si fs si hyperdesktop?:D

  1. faststone il deschid doar cand fac screenshot-uri pentru blog, cu el m-am obisnuit

 2. Ofrunzica

  Salut, ce program iti arata cu cat descarci si cu cat urci?
  Vad ca este acolo jos langa ceas o aplicatie 😀
  Cum se numeste?

Leave a Comment