Cel mai bun program de analizat spaţiul pe hard disk

De 3 articole încoace am început să scriu despre cele mai bune programe din diferite domenii.
Continui această mini-serie cu cel mai bun program de analizat spaţiul hard disk-ului, iar WinDirStat este cel care îşi merită toate laudele, fiind un program complet gratuit capabil sa analizeze hard disk-ul cap-coadă şi să ne ajute spre ex. la identificarea cauzei pentru care hard disk-ul nostru este atât de plin, deşi nu avem cine ştie ce pe el, el continuă să fie tot mai plin, fără a găsi o explicaţie pentru acest spaţiu ocupat degeaba.

La prima rulare acesta ne pune să alegem partiţiile căruia dorim să li se faca analiza, iar apoi dăm pe OK.
Instant după ce am făcut această alegere o să ne scaneze în mod automat partiţiile selectate în primul pas şi o să ne ofere informaţii despre acestea, detaliat. Scanarea durează aproximativ 5 minute, depinde de viteza de citire a hard disk-ului pe care îl deţinem / căruia i se fac scanările.

Sincer să fiu programul mi-a încetinit putin sistemul în timpul scanării, aşa că ar fi recomandat să nu umblaţi pe calculator cât timp aplicaţia îşi face treaba. Dupa scanare totul revine la normal.
După ce scanarea a luat sfârşit o să ne apară statisticile sub forma de grafică, frumos colorate pentru a înţelege uşor ceea ce se petrece pe hard disk-ul nostru.

În funcţie de culori putem identifica fişierele care ocupă mult spaţiu pe hard disk, spre ex. culoarea roşie reprezintă fişierele mari, cu cât este mai mare pe grafic, cu atât ocupă mai mult spaţiu.
Putem şterge un fişier direct din aplicaţie, dând click dreapta pe el iar apoi pe opţiunea Delete (to Recycle Bin), iar acesta o să fie băgat direct în Recycle Bin.

Rulează garantat pe Windows 95 (IE5), Windows 98 SE, Windows ME, Windows NT4 (SP5), Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista, şi Windows 7.

Download WinDirStat

Articole asemanatoare

3 Thoughts to “Cel mai bun program de analizat spaţiul pe hard disk”

  1. Strommy

    Atentie! Apasand pe DOWNLOAD, descarci zga^mboeticoane, nu programul mult laudat! Deci inca odata atentie, dupa ce ca programul mult laudat e unul de KKO, ti se baga pe gat zga^mboaiele lor. Cine stie ce-ti mai baga in background…
    Alles gute,
    Strommy

    1. Ai dat click pe reclama. 🙂 vezi ca e deasupra bannerului “Download WinDirStat”, acolo dai click!

Leave a Comment