Cum să se golească automat Recycle Bin la pornirea sistemului

De multe ori mi se întâmplă să uit să șterg ce e în Recycle Bin și atunci când repornesc sistemul să îl văd plin și să trebuiască să rulez CCleaner, cu care se golește automat sau să-l șterg manual..
Consider Recycle Bin un loc temporar unde putem să recuperăm fișierele șterse din greșeală, de moment și nu după o săptămâna, două, ideea fiind că gunoaiele se aruncă nu se țin.

Avem un progrămel chiar în Windows cu care se pot șterge la re/pornirea sistemului fișierele temporare, cele de pe internet, cele descărcate și multe alte fișiere de care nu mai avem nevoie, unele din ele fiind cele din Coșul de reciclare/Recycle Bin iar acesta se numește Disk Cleanup sau în română Curățare Disk.

Dacă nu ești genu’ care folosește Recycle Bin pe post de “folder de bunătăți” și te-ai săturat să-ți vezi coșul plin zile sau chiar săptămâni întregi urmând pașii de mai jos o să scapi definitv de problemă! sau cel puțin până reinstalezi windows-ul și uiți de acest truc…

1. În căsuța RUN scriem următoarea comandă: C:\WINDOWS\system32\cleanmgr.exe /sageset:1

Dacă nu știi unde este căsuță RUN, o poți găsi în bara de start iar pentru activarea ei în Windows 7 citește aici.

2. După ce ai apăsat OK o să se deschidă automat fereastra cu Disk Cleanup/Curățare Disk de unde vei putea alege bifând ce vrei să se șteargă/golească, noi vom bifa pe Recycle Bin/Coș de reciclare pentru că atât de interesează de moment apoi OK.

3.Acum o să fie nevoie de crearea unei sarcini automate(Task Scheduler) pe care sistemul nostru’ să le facă atunci când pornim calculatorul.
În Windows 7 ne ducem în bara de căutare și scriem Task Scheduler apoi dăm click pe rezultatul găsit unde o să se deschidă bineînțeles Task Scheduler.

După ce am deschis Task Scheduler la care putem ajunge și din butonul de Start-Control Panel-System and Security-Administrative Toos-Task Scheduler o să trebuiască să creăm o nouă sarcină, click în dreapta la meniul Action pe Create Basic Task.‌

În primul pas din crearea sarcinii la Name și Description punem ce vrem, spre ex.: Golire cos și dăm Next.

La Trigger, adică prin pasul următor bifăm pe When the computer starts sau At startup și dăm Next.

La Action selectăm Start a program și dăm iar Next.

În punctul culminant, la Program/script punem C:\WINDOWS\system32\cleanmgr.exe /sagerun:1
și dăm banalul Next.

În fereastra ce apare o să te întrebe dacă vrei să rulezi programul cu /sagerun:1 apeși un YES(da) răspicat și dai Finish ..și asta e tot!

Acum poți reporni sistemul pentru a vedea rezultatele!
Din pacate nu am Windows XP si Windows Vista ca sa explic si pentru acestea pas cu pas cum se face un Schedule Task dar in mare parte e la fel ca si in Windows 7 despre care am explicat mai sus.

Pentru a face un Schedule Task în Windows XP citiți aici: http://support.microsoft.com/kb/308569
Pentru a face un Schedule Task în Windows Vista citiți aici: http://goo.gl/BNfNo

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Pingback: Cel mai bun program de analizat spaţiul pe hard disk » Xux.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.