Program de defragmentare hard gratuit

Defragmentarea hard disk-ului în mod regulat este necesară în caz că vreți să aveți un sistem care să ruleze la capacități cât mai bune, fără probleme, fragmentarea diverselor date stocate fiind una din cauzele principale a încetinirii sistemului.

Fragmentarea, pentru acei care nu știu este atunci când datele sunt stocate prin mai multe părți, astfel ele fiind depărtate una de cealaltă iar viteza rezultată la citirea lor este mai mică.

Asta fiind o mică definiție a defragmentării, pentru mult mai multe detalii despre acest subiect puteți citi aici, un articol foarte bun care mai mult ca sigur o să vă lămurească cu tot ce înseamnă defragmentarea.

Acum revenind la subiectul principal, adică la Jwansoft Disk Defrag, căci el este programul de defragmentare prezentat, vă pot spune că e gratuit și foarte rapid în defragmentarea datelor, ăsta fiind unul din aspectele principale pe care le are.

După cum majoritatea știți, programul de defragmentare din Windows este foarte încet și astfel suntem nevoiți să apelăm la ceva extern, ceva care să ne scutească de timp pierdut cu defragmentările.

Utilizare Jwansoft Disk Defrag

Tot ce trebuie să faceți pentru a utiliza Jwansoft Disk Defrag este să selectați partițiile pe care vreți să le defragmentați, de preferat C-ul cât mai des și să selectați una din opțiunile de mai sus, adică Defrag-pentru defragmentare, Fast optimize-pentru optimizare rapidă a hardului, Full Optimize-pentru optimizare completă a hardului și MFT Optimize, pentru optimizare MFT(master file table-pentru Xp si alte versiuni mai vechi).

La Settings putem programa ca să facă automat defragmentare de hard disk atunci când suntem idle la un timp stabilit de noi și îl putem customiza alegând o temă din cele două, neagră sau albastră.

Este compatibil cu Windows 2000, Windows XP, Windows 2003, Windows Vista, Windows 7 și Windows 8.

Download Jwansoft Disk Defrag

Articole asemanatoare

9 Thoughts to “Program de defragmentare hard gratuit”

 1. Gelu

  MFT nu are legatura cu win 7?Atunci tre sa scap de fisierele astea .Cand am instalat win , nu am reformatat partitia , deoarece am facut instalarea din calc , direct , cu setup .Am urmat pasii , am sters partitia C , am crezut ca a sters tot din XP , dar se pare ca nu.Cum crezi ca le pot sterge?Precizez ca am win7 32 bit , cu toate (mai putin KB971033 ) update-urile instalate

  1. Nu are legatura MFT la acest program cu Windows7, deci ai face o optimizare MFT degeaba!
   Despre MFT e un intreg roman aici: http://www.pcguide.com/ref/hdd/file/ntfs/archMFT-c.html
   Deci atunci cand instalezi Windows7 direct windows-ul vechi ajunge in folderul Windows.old din partitia C. Instalezi IObit Unlocker si bagi folderul Windows.old in program, apoi ii dai delete la intreg folderul! totul o sa fie sters, chiar daca sunt fisiere protejate de sistem (o sa scriu curand si despre el).

   1. Gelu

    eu am sters tot din partitia C , in timpul instalarii , dupa cum recomanda Cristian intr-un tutorial.Nu mi-am inchipuit ca va ramane ceva din vechi acolo.
    Ai dreptate cu Win.old , dar numai cand faci upgrade cu 7 peste XP , am facut si eu asta , apoi am sters win.old., ulterior am urmat calea custom unde aveam optiunea de stergere in partitie

    1. Ok, si ai reusit sa stergi pana la urma tot ce a ramas dupa XP?!

 2. Ionut

  Programul asta ti se pare mai bun decat Auslogics Disk Defrag Free?

  1. La viteza de defragmentare, da! la restul, nu prea.. Auslogics e greu de egalat..

 3. Mihai24

  Asta e praf…..cel mai bun program de defragmentare e ultimate defrag 3 ….dupa ce defragmentez cu el merge mai bine calculatorul decat dupa ce instalez windowsu.Pana nu gasesc altul mai bun nu renunt la el

 4. Razvan

  Cel mai prost program de defragmentare calculator (hard) este ULTIMATE DEFRAG , am folosit și eu un timp pănă cănd mi-am aruncat o privire mai atentă asupra a tot cea ce făcea acest program și m-am crucit in ce hal imi putea strica tot de prin calculator . Cred că este cel mai prost soft de defragmentare , apoi cel care este cel mai prost program din europa este Q&Q DEFRAG , cred că este un soft care nu merita nici măcar 3 bani , și culmea este că acestea costă mult și culmea este că tot ce costă in materie de softuri de defragmentare , fie iți face praf hardul fie te minte pe față și-ți zice marea cu sarea cănd colo mai mult iți strică hardul decăt să ți-l facă bun . Apropo , nu vă instalați Ubuntu , este un sistem de operare praf ! Vă ține placa video la 60 de grade aiurea fără să face-ți nimic , procesorul functionează non stop la capacitate maximă .. in fine

 5. […] programe din calculator, putem micşora timpul de pornire al Windows-ului sau îl putem optimiza, defragmenta, curăţa regiştrii şi multe alte caracteristici pentru mentenanţa sistemului, într-un singur […]

Leave a Comment