Bitcasa – serviciu online de sincronizare / backup cu 5 GB spaţiu gratuit

Bitcasa este un serviciu gratuit (limitat) cu care putem sincroniza fişierele din calculatorul nostru pentru a le avea în siguranţa online, orice s-ar întampla cu sistemul nostru.
Trebuie să spun din start faptul că deşi atunci când accesăm site-ul producătorului o să vedem scris imens “Infinite Storage”, spaţiu pe utilizator este limitat la 5GB, cu posibilitatea de a câştiga 1GB pe utilizator invitat, iar în caz că vrem să fie valabilă chestia cu “Infinite Storage”, trebuie să plătim 10$/lună.

Kit-ul de instalare al aplicaţiei are aprox. 53mb, iar dupa instalare o să se deschidă fereastra de unde o să ne facem un cont. Contul îl putem face fie dând pe Login with facebook, fie pe Sign up for an Account.

După ce ne-am logat ne apare interfaţa, una curată şi uşor de înţeles.
Din partea stângă putem adăuga un nou folder / fişier spre sincronizare, putem trimite o invitaţie unui prieten, sau putem modifica setările.

Odată dat pe butonul de Add o să selectăm din calculator folderul căruia îi dorim să-i facem sincronizarea / backup-ul, iar apoi modul, Infinte, Sync sau Backup.
Pentru a avea mereu sincronizat un folder ales alegem opţiunea de Sync.

Putem da oricând din interfaţa programului click dreapta pe un folder iar apoi pe Send this în caz că dorim să trimitem fişierul mai departe, unde o să primim un link către folderul respectiv pe care îl putem da mai departe oricui dorim.
Un program excelent de sincronizare şi backup online, cu spaţiu suficient zic eu pentru poze, setări din diverse jocuri / browsere şi alte chestii importante.

Bitcasa rulează pe Windows, Mac OS X şi Linux.

Download Bitcasa

Articole asemanatoare

2 Thoughts to “Bitcasa – serviciu online de sincronizare / backup cu 5 GB spaţiu gratuit”

  1. Radu

    In actualitate Bitcasa este in perioada de promovare a serviciului si testare a aplicatiei si in consecinta serviciul este gratuit pana la noi notificari: http://techcrunch.com/2012/06/20/bitcasas-unlimited-cloud-storage-service-is-now-in-open-beta-raises-7-million-series-a-round/
    Si de functionat functioneaza doar pe Ubuntu, nu pe orice Linux: http://www.bitcasa.com/download-linux/

Leave a Comment