Blocarea automată a calculatorului pentru pauze forţate

Lucrul continuu la calculator ne poate face să ne simţim obosiţi şi este recomandat să luam o pauză la diverse intervale de timp pentru a ne odihni ochii, sau pentru puţină mişcare, pentru că un lucru continuu nu creşte productivitatea, din contră, aceasta este redusă din cauza creierului obosit.
În consecinţă, vorba aia “pauzele lungi şi dese, cheia marilor succese”, e foarte valabilă în acest caz.

De ce spun toate astea pe un blog cu programe pentru calculator?
Pentru a ajunge la aplicaţia despre care vreau să vorbesc în acest articol, şi anume Scirocco Take a Break, aplicaţie capabilă să ne amintească la intervale de timp setate de noi, când e timpul să luăm o pauză.

Atunci când timpul setat expiră o să fim anunţaţi automat printr-o alertă audio şi o să ne blocheze automat calculatorul, asta doar dacă dorim, pentru a lua o pauză forţată.
Practic îl bagă în fereastra de logare ca şi utilizator.
Atunci când ne apare fereastra de mai jos, trebuie să dăm pe Take a Break dacă suntem siguri că vrem să luam o pauză, o pauză setată 10 minute default.

Putem opri oricând pauza în caz că este o urgenţa sau ceva.
Din setări putem seta timpul la care să ne avertizeze să luam pauză, putem seta timpul de pauză, bifând pe Lock Workstation acesta o să ne blocheze automat calculatorul când luam pauză şi putem seta propriu sunet cu care să fim alertaţi.

Pentru accesarea rapidă a setărilor putem da click dreapta pe iconiţa din system tray.
Scirocco Take a Break rulează pe Windows XP, Windows Vista, Windows 7 şi Windows 8.

Download Scirocco Take a Break

Articole asemanatoare

One Thought to “Blocarea automată a calculatorului pentru pauze forţate”

Leave a Comment