Cum să ai taskbar-ul din Windows 7 / XP transparent

Dacă sunteţi posesorii unui calculator a cărei placă video nu este compatibilă cu Aero din Windows 7 sau deţineţi Windows XP, dar totuşi aţi dori ca măcăr taskbar-ul să fie transparent, Transparent Taskbar poate face asta gratuit.

Efectul pe care acesta îl da taskbar-ului nu este extraordinar, pentru ca ne face transparente şi iconiţele, iar dacă transparenţa este foarte ridicată, iconiţele o să se vadă foarte prost.
Cu toate astea taskbar-ul arată mult mai bine cu puţină transparenţă care apropo, poate fi setată după cum dorim.
La rularea sa ne apare o mică fereastră din care putem modifica transparenţa dând cu mouse-ul în sus sau în jos.

interfaţă Transparent TaskBar

Pentru a ajunge la setările acesteia dăm click-dreapta pe fereastră, iar apoi pe Options, de unde putem seta ca mica fereastră sa stea mereu deasupra celorlalte ferestre sau să restaureze transparenţa setată la pornirea Windows-ului.

Transparent TaskBar rulează pe Windows XP şi Windows 7.

Download Transparent TaskBar

Articole asemanatoare

7 Thoughts to “Cum să ai taskbar-ul din Windows 7 / XP transparent”

 1. Dorian

  Pe xp sp.3 nu merge:)

  1. hmm, aplicatia a avut ultimul update in 2006, nici nu era Windows 7 pe atunci, si totusi ruleaza pe el, si nu o face pe XP? sunt derutat 🙂

   1. Dorian

    versiunea mea e puţin costumizată. poate de aia. oricum nu mă cert cu mesaju’ de eroare. scrie clar.nu rulează pe ce am eu. mare pagubă:))

    1. asteptam sa vedem daca apare careva cu XP sa ne confirme!

 2. cosmin(luceafar)

  eu am xp dar il tin in sertar la loc sigur,la laptopul meu nu se potriveste,deci nu ma pot pronuta in legatura cu acest progam dar cine folosete un sistem mai vechi si nu are posibilitatea sa reinstaleze alt sistem de operare decat windows xp poate sa o faca:D

 3. Manu

  Mie imi merge pe windows xp.

Leave a Comment