Jotta – stocare online a datelor din calculator pentru orice eventualitate

Păstrarea datelor importante din calculator într-un spaţiu online nu mai de demult ceva nou şi avem de unde alege, pentru că servicii care ne oferă asta sunt tot mai multe.
Jotta este o aplicaţie gratuită care ne ajută să ne ţinem datele importante din calculator online.
Spaţiul oferit gratuit de Jotta este de 2GB până la 5GB, cu un cont obligatoriu.
Înainte de a începe utilizarea acestuia avem nevoie de un cont, pe care îl facem dând pe Sign Up Now.

Dupa înregistrare descărcăm aplicaţia gratuit şi ne logăm cu datele folosite la înregistrare.
Înregistrarea nu durează mai mult de 1 minut şi nu necesită confirmarea pe email.

După logare ne apare interfaţa, de unde putem începe adăugarea folderelor cu drag&drop, cărora le dorim binele.
Încarcarea folderelor adăugate se face destul de rapid, iar asta depinde şi de viteza de încarcare pe care o avem de la providerul de internet. Putem vizualiza transferul curent dând pe tab-ul Transfers.

Din tab-ul Settings putem seta la Schedule ca acesta să nu facă back-up automat la folderele selectate, atunci când ele sunt modificate.
Tot de la setări putem seta la General dacă dorim ca aplicaţia să nu pornească odată cu Windows-ul, sau la backup sa fie incluse şi fişierele ascunde, bifând la Hidden files.

Aplicaţia rulează pe Windows, Mac OS X, iOS şi Android.

Înregistrare cont pe Jotta
Download Jotta

Articole asemanatoare

9 Thoughts to “Jotta – stocare online a datelor din calculator pentru orice eventualitate”

  1. Interesante, o sa le testez si eu zilele astea.
   Pacat ca nu e buton de ‘like’ 🙂

 1. Sorin

  Am conturi: SkyDrive.com 25 GB (mai vechi!) si 7 GB, Google Drive 5 GB, ADrive.com 50 GB, Box.com 5 GB, Bitcasa.com (teoretic?!) nelimitat si or mai fi si altele. DropBox cu cei 2 GB deja nu mai prezinta interes pentru mine. Si mai or fi si alte site-uri de stocare online. Yandex si BookMuCloud inca nu am incercat, dar o sa-mi fac cont, multumesc flutike. O solutie foarte eleganta de a “vedea” conturi multiple este Otixo (http://otixo.com).

  1. flutike

   Cat pe aci sa fiu tare incantat de Otixio.com …. dar 2 Gb pe luna transfer … le mananci cat ai zice peste …daca pui date pe ‘teava’

   1. Sorin

    N-am stiut de limita celor 2 GB/luna la Otixio, nu-l folosesc intensiv, dar nici nu m-am documentat mai atent. Multumesc de atentie.

 2. Led Lor

  Este adevarat ca DropBox cu cei 2 GB a ramas in urma fata de alti concurenti. Si totusi, nu numarul de GB ar trebui sa fie cel mai important. Ci, seriozitatea firmei, care se transpune prin cofidentialitate si garantatrea serviciului pe timp foarte lung. Pentru ca nu ofera GB asa in vant de dragul imagini DropBox confirma statutul de seriozitate. La fel am putea sa spunem despre Amazon, al carei seriozitate nu cred ca poate fi pusa la indoiala. Cu toate ca la puterea financeara de care dispune ar putea oferi 50 de GB in loc de 5 GB.

  In rest ramana servici ca 4shared.com in sus, care de la 15 GB UP sunt foarte interesante, dar cu care te poti trezi peste noapte ca au disparut, sau mai rau cu conturile sparte.

  1. Sorin

   Asa este, din pura curiozitate mi-am facut un cont pe oosah.com care promitea 1 TB. Dar a disparut in neant. 🙁

 3. flutike

  Adrive.com pare serios desi ofera 50 GB , de mult timp .
  Daca vreti sa aveti mai mult faceti mai multe conturi . Nahh .
  Am 200 Gb deja , si-mi parchez acolo filmele .

Leave a Comment