Cum să îmbunătățești memoria RAM

Memoria RAM este una din componentele esențiale ale calculatorului, viteza lui depinzând în mare parte de ea, cu cât mai multă memorie cu atât mai bine.
Ce facem în cazul în care avem probleme cu ea, avem prea puțină, nu ne mai ajunge?
Fie cumpărăm memorie RAM în plus, fie încercăm diverse metode pentru îmbunătățirea ei.

Noi suntem pe un site de software așa că o să mergem pe metoda 2, îmbunătățirea ei, cu CleanMem.
CleanMem este acel program cu care putem curăța memoria RAM recuperând memoria care nu e utilizată dar cu toate astea e ocupată de diverse procese moarte/în comă/nefolositoare/bețive/somnolente/fomiste/inutile.

Chiar dacă probabil te gândești că e imposibil, totul fiind ceva fictiv, o mare păcăleală iar programul este degeaba nu e deloc așa, funcționează și o poți testa pe propria piele, că tot e gratuit

Eu am testat și funcționează excelent, programul chiar dă randament memoriei RAM eliberând doar procesele inutile, iar spre deosebire de alte programe de genul acesta nu ucide procesele care ar fi în folosință și care ar putea duce la diverse erori ale unor programe utilizate.

Din Advanced Monitor putem seta CleanMem să curețe memoria RAM automat la o perioadă de timp, o chestie foarte utilă pentru a avea mereu memoria RAM în forță.
Tot ce trebuie să facem este să bifăm acele 3 căsuțe iar acesta o să curețe automat memoria RAM când depășește 70% în utilizare sau fișierul cache adună mai mult de 50MB și desigur, aceste valori le putem modifica după bunul plac.

După instalarea și pornirea lui o să ne apară în taskbar (dreapta jos).
Pentru a intra în interfața lui facem click pe iconița iar pentru a îl porni ne ducem în folderul CleanMem din Program Files și dăm dublu-click pe Mini_Monitor.
Pentru a curăța instant memoria facem click dreapta pe iconița din taskbar și dăm pe Clean Memory Now.

Download CleanMem

Bookmark the permalink.

10 Comments

  1. Pingback: Cum să-ţi faci calculatorul mai rapid - chestii de bază

  2. exista cea mai mica sansa ca acest program sa imi strice un joc?

  3. poate strica ramu tibi?

  4. vreau sa imi maresc remi ce ar trebui sa fac ma gandeam sa adaug o placuta de ram ce ar trebui sa fac pentru a o pune

  5. nu ma lasa sa intru in cleanmem nu stiu de ce

  6. nu inteleg adica cum iti modifica ceva din rami sau… pentru ca am windows 7 ultimate 32 biti si cand dau tot 1GB ram am deci daca ma poti ajuta id de mess : [email protected]

  7. Mini_monitor .

  8. Smecher rau! Inainte aveam consumat 60% din RAM si acum am doar 25%. Cel mai tare program. Ms muuuult!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.