Cum să vezi temperatura procesorului şi a hard disk-ului

Acum ceva timp am vorbit despre CoreTemp, un program foarte bun cu care putem vedea temperatura procesorului.
Acum e rândul lui Open Hardware Monitor, un program portabil, care nu necesită instalare, cu care putem vedea în timp real temperaturile procesorului şi a hard disk-ului.

În plus, Open Hardware Monitor ne mai arată şi viteza ventilatoarelor, viteza procesorului, temperatura plăcii video şi cât de utilizat este în timp real procesorul.
Pentru a putea vizualiza câte grade este dispus procesorul să suporte înainte să se facă prăjitură ori să se închidă automat ne ducem pe ViewColumns şi bifăm pe Limit, asta dacă nu aveam bifat deja.

Din păcate nu identifică orice procesor şi astfel mie nu mi-a identificat complet tot pentru a putea vedea gradele pe care le-am atins, dar dacă aveţi un sistem ceva mai nou, cu siguranţă acesta o să vă identifice toate componentele.

Necesită .NET Framework 2.0 şi rulează pe Windows XP / Vista / 7 pe 32 şi 64 de biţi.

Download Open Hardware Monitor

Articole asemanatoare

2 Thoughts to “Cum să vezi temperatura procesorului şi a hard disk-ului”

  1. […] o altă funcţie utila în special pentru cei care deţin laptop, şi vor să vadă dacă temperatura e de vină pentru rularea proastă a […]

  2. Puteti descarca de aici un program gratuit cu care puteti vedea si monitoriza temperatura la procesoare,viteza si multe alte detalii : http://descarcaprograme.webs.com/program-temperatura-cpu

Leave a Comment