Privatefirewall – firewall gratuit pentru Windows

Nu o fi Privatefirewall cel mai bun firewall de pe piaţă dar când vine vorba de simplitatea cu care se utilizează şi se setează acest firewall, poate fi luat un adversar în adevăratul sens al cuvântului pentru cele mai populare firewall-uri precum Comodo Firewall sau ZoneAlarm.

Privatefirewall este un firewall complet gratuit pentru Windows cu care ne putem proteja calculatorul de ameninţările exterioare ale acestuia, filtrând conexiunea la internet şi programele care le instalăm, pentru a decide şi a controla în totalitate tot ce intră şi iese din calculator.

După instalarea firewall-ului şi restartarea calculatorului, atunci când o să rulăm programele acesta o să ne avertizeze automat printr-o fereastră pentru fiecare program nou în parte. Nu trebuie decât să dam Allow, o singură dată.
În caz că e un proces suspect, îi putem da Block oricând, ca apoi să căutam pe internet numele procesului, în caz că vrem sa aflăm mai exact ce era, şi dacă am blocat ceva util, ceva care nu reprezenta un risc pentru securitatea noastră.

De pe partea stângă din interfaţă (click dreapta pe iconiţa din taskbar-Main Menu) putem seta nivelul filtrului la trafic, default fiind cel de pe mijloc, adică Filter traffic (trafic filtrat).

În subsolul programului avem opţiunea de a bloca sau de a acorda privilegii maxime unui site, la Trusted Sites adăugăm site-urile care sunt cele de mai încredere pe care le accesăm des(opţional) iar la Blocked Sites putem bloca un site în accesarea lui din orice browser.

Pe durata utilizării acesta s-a comportat normal, fără nicio surpriză neplăcută şi pot spune că este o alegere excelentă pentru cei care doresc ceva simplu, gratuit şi cu un consum redus de resurse şi fără reclame enervante prin el.

Privatefirewall este compatibil cu Windows 7, Vista şi XP.

Download Privatefirewall

Articole asemanatoare

One Thought to “Privatefirewall – firewall gratuit pentru Windows”

Leave a Comment