Program de facut screenshot-uri – Schirmfoto

Pot să spun din start că programul meu preferat de făcut screenshot-uri şi pe care-l folosesc abuziv este fără doar şi poate Hyperdesktop.
Dar mai pot spune că nu am un fix în ceea ce priveşte asta, adică pot utiliza în bună regulă şi alte programe pe lângă, cum ar fi FastStone, o alternativă de care mă folosesc atunci când scriu articole pe blog, programul meu preferat cu care fac screenshot-urile la programele prezentate aici.

Acum, vorbind de alternative, vreau să vă prezint Schirmfoto, un program cu care putem face screenshot-uri rapide, putem uploada screenshot-urile rapid pe propriul lor site cu oferirea de link direct către screenshot şi putem edita rapid screenshot-urile făcute.

Şi sperând că nu v-am ameţit cu descrierea de mai sus, mai adaug faptul că acest program poate face screenshot după preferinţe, şi anume la întreg desktop-ul, la o fereastră activă sau la o porţiune aleasă de noi. Cum? Simplu:
La iconiţa care ne-a apărut în taskbar după ce am instalat programul facem click dreapta, şi acolo avem opţiunile enumerate mai sus.

După ce facem un screenshot acesta îl putem edita cu propriu său editor, cu opţiuni precum adăugarea unui text sau unei săgeţi care să indice… ceva.
Apropo, în editor mai avem si opţiunile de Upload image, pentru a uploada automat imaginea, unde o să primim şi un link către aceasta, sau uploadarea ei direct pe facebook ori twitter. Şi desigur, Save pentru a o salva in calculator.

Schirmfoto rulează pe Windows XP, Vista şi Windows 7.

Download Schirmfoto

Articole asemanatoare

One Thought to “Program de facut screenshot-uri – Schirmfoto”

Leave a Comment