Program de filmat desktop-ul – Screen Capturer

Screen Capturer este un program gratuit cu care putem face screenshot-uri şi filma desktop-ul.
Capturarea desktop-ului poate fi făcută în mai multe moduri, fie capturarea / filmarea întregului ecran, capturarea ferestrei curente sau capturarea unei regiuni alese de noi, toate acestea putând fi făcute şi prin taste rapide stabilite de noi, sau hotkey-uri.

La prima rulare a programului o să ne apară o fereastră unde să ne ceară o licenţa pentru a utiliza programul.
Licenţa este oferită gratuit dând pe Click here to obtain license number, unde o să se deschidă automat în browser o pagină de unde trebuie să scriem numele şi email-ul, ca apoi să primim automat pe email serialul care o să-l punem în fereastra de care vorbeam 3 rânduri mai sus.

Acum că am introdus licenţa şi am dat pe Continue, o să se deschidă interfaţa acestui program, care arată foarte bine şi care ne oferă la îndemănă toate opţiunile folositoare.
Această interfaţă conţine 3 categorii pentru a începe capturarea desktop-ului, în prima selectăm spaţiul de capturare, la a doua modul, iar la ultima selectăm destinaţia unde să se ducă captura noastră.

După ce am selectat în toate cele 3 categorii pentru a începe capturarea fie dăm pe Capture, butonul aflat jos detot, fie dăm de două ori pe butonul de Print Screen.

În caz că am selectat Animation, adică să filmăm desktop-ul, la începerea capturii o să se deschidă o fereastră de unde selectăm cum să se salveze filmuleţul făcut (AVI sau WMV), compresia video, în caz că dorim aşa ceva, cadre pe secundă sau sursa audio.
Odată apăsat pe butonul de OK, captura o să înceapă. Pentru a o opri fie dăm pe Stop, aflat în sistem tray, fie apăsam combinaţia de taste Ctrl + F10.

Din Options, opţiune aflată în interfaţa programului, putem selecta locaţia unde să se salveze capturile, putem selecta să captureze şi cursorul mouse-ului sau tastele rapide cu care să controlăm aplicaţia.

Screen Capturer rulează pe Windows XP, Windows Vista, Windows 7 şi Windows 8.

Download Screen Capturer

Articole asemanatoare

4 Thoughts to “Program de filmat desktop-ul – Screen Capturer”

  1. mihai

    vreau sa ma inregistrez

  2. B, this is such a gorgeous, well-edited post – pecefrtly done. I really adore all these pieces, particularly the clutch. May have to snag it for an upcoming polka dot post!xoxox,CC

Leave a Comment