Program organizare filme DVD – EMDB

Aveţi o colecţie de filme preferate pe care doriţi să le păstraţi intr-un loc anume pentru a vă aminti de ele oricând doriţi, ori pentru a le urmări/organiza, gestiona/ţine într-un loc anume?

EMDB este acel program care poate face asta, într-un mod gratuit şi simplu.
Programul este portabil şi vă permite să adăugaţi informaţii despre filme sau să importaţi automat detaliile despre ele direct de pe IMDB (Internet Movie Detabase), site-ul cu cea mai mare şi complexă bază de filme.

Interfaţa principală ne oferă o vedere frumoasă cu filmele aranjate frumos pe nişte rafturi virtuale cu imaginile de la fiecare film afişate în miniatură, astfel le puteţi deosebi mult mai uşor şi mai plăcut.

Pentru început recomand din meniul Options(dreapta) la IMDB(sus) să bifaţi şi pe Import Thumbnail image, ca acesta să importe automat de pe IMDB şi imaginile de la fiecare film, pentru afişarea lor în biblioteca virtuală.

Pentru a adăuga un film în colecţie dăm pe Add iar apoi sus la Title scriem numele filmului pe care vrem să-l adăugăm şi dăm pe Search IMDB pentru a-l căuta pe IMDB şi importa automat sau pe Browser HDD pentru a importa filmul din unitatea noastră, din calculator. Eu prefer doar IMDB, e mult mai rapid şi simplu.

Nu uitaţi faptul că aveţi nevoie de conexiune la internet pentru a importa filmele de pe IMDB pentru că EMDB se conectează automat la internet pentru a extrage informaţiile de la filme automat.

După ce am dat Search IMDB acesta o să ne afişeze o listă cu filmele disponibile pe IMDB, selectăm filmul dorit dând click pe el şi OK iar apoi acesta o să fie automat importat de pe IMDB cu toate detaliile inclusiv imaginea în miniatură.

După acest pas nu ne mai rămâne decât să dăm pe OK sau Add and Continue pentru a adăuga filmul în colecţie şi pentru a continua adăugarea altor filme.

Acest program este complet portabil şi toate setările făcute vin automat cu programul atunci când doriţi să-l mutaţi pe o unitate externă. Se poate face backup dând click din meniu pe Export şi alegând modalitatea de salvare a listei cu filme printre care HTML, fişier TXT sau CSV.

Download EMDB

Articole asemanatoare

One Thought to “Program organizare filme DVD – EMDB”

Leave a Comment