Cum să îţi testezi Hard Disk-ul, memoria USB şi CD/DVD ROM-ul

V-aţi întrebat vreodată de ce viteza de transfer e atât de mică atunci când copiaţi ceva pe un hard extern memorie USB sau CD/DVD-ROM? S-ar putea ca ele să nu lucreze în condiţii optime având diverse probleme. Ce facem în sensul ăsta?
Înainte de a-l scoate din calculator şi a da cu el de pământ sau de a-l duce la vulcanizare îl putem testa cu un program care poate să facă asta, unul din ele se numeşte HD_Speed şi ne poate răspunde la multe din întrebările legate de aceste probleme.

HD_Speed este o aplicaţie portabilă(nu necesită instalare) şi gratuită cu care putem testa/măsura rapid viteza la Hard Disk-ul sau o unitate externă/CD/DVD/memorie USB.
Programul este extrem de simplu de utilizat, tot ce trebuie să faceţi după instalare este să apăsaţi butonul de Start iar acesta o să pornească testarea unităţii afişând în timp real viteza de citire şi scriere.

Avem puţine opţiuni la versiunea gratuită a acestui program dar sunt cele mai utile pentru ca fac cam tot ce vrem de la un astfel de soft, printre care Mode, de unde putem alege ce test vrem să-i facem la unitate, Read pentru citire, Write pentru scriere, Write+Read pentru citire şi scriere în acelaşi timp iar Write+Read+Verify pentru citire, scriere si verificare în acelaşi timp.

Bifând pe Test Burst rate putem vedea rata de distrugere/ştergere de pe unităţi şi bifând pe Log results to file putem salva rezultatele într-un fişier.

Este compatibil cu Win XP/Windows Vista/Windows 7/Win 2000/Win 2003 Server/Win NT 4.0.

Download HD_Speed

Articole asemanatoare

3 Thoughts to “Cum să îţi testezi Hard Disk-ul, memoria USB şi CD/DVD ROM-ul”

  1. Ionut

    Bun, am verificat sa zicem dvd-romu cu programul asta. De unde stiu daca rezultatele sunt bune sau nu ori ca nu e vreo problema ceva? Si daca nu e in regula dvd-romu pe urma ce fac, il schimb?

    1. Te asigur ca face teste “realiste” si da rezultate “realiste”, pentru ca atunci cand faci un test el “mimeaza” copierea fisierelor sa vada cu cat poate sa copieze sau la mutarea/stergerea lor.
      Faci ce vrei cu DVD-ROM-ul, daca crezi ca, copiaza prea incet iti cumperi unul care poate sa o faca mult mai rapid, dar evita sa cumperi acelasi model, pentru ca daca acel DVD-ROM nu are probleme nu rezolvi nimic schimbandu-l, atat poate el, cu atat copiaza..

  2. […] Vreţi ceva simplu prin care să scapaţi de chinul necunoaşterii? Mai simplu ca BurnAware Free probabil că nu se poate, fiind un program gratuit de făcut CD/DVD perfect pentru un utilizator de rând, care doreşte doar să facă nişte CD/DVD-uri.. […]

Leave a Comment