Symbaloo, o altfel de pagină de start în browser

Atunci când deschid un nou tab în browser eu unul prefer să îmi apară site-urile preferate într-un Speed Dial, prezent în Opera de când îl ştiu. Mai nou acest Speed Dial este disponibil şi in Mozilla Firefox, care chiar dacă nu poartă acelaşi nume face aceeaşi chestie. Ceva de genul avem şi în Chrome, doar că acolo avem doar cele mai accesate site-uri, fără opţiunea de a salva în acel Speed Dial vreun site, ori poate există o metodă de a salva de care eu nu am auzit.. din păcate eu unul nu folosesc Chrome să ma intereseze treaba asta.

Symbaloo, serviciul web la care vroiam să ajung, este capabil să ne ofere o altfel de pagina de start, sau de new tab. Serviciul este foarte simplu de utilizat, în primă fază o să ne facem un cont, ca apoi să dăm pe butonul care o să ne apară cu “Get started with your webmix”, pentru a începe personalizarea propriei pagini de start, pagină în care ne putem seta absolut orice pagina web favorită, cu o interfaţă mult mai prietenoasă decat noul Speed Dial din Firefox, după părerea mea.

După ce am dat pe “Get started with your webmix”, o să ne apară o fereastră care ne explică cum ne putem seta noua pagina ca şi pagina de start sau de tab nou pentru fiecare browser în parte.
Majoritatea sunt sigur că ştiţi să faceţi o astfel de setare, în Chrome din Options-Basic settings, Firefox cu drag&drop la logo-ul Symbaloo pe butonul de home din browserul Mozilla, iar la Opera din Settings-Preferences, unde adăugăm în toate cazurile adresa http://www.symbaloo.com ca home page.

Serviciul deşi pare complicat la început, după puţină plimbare prin el o să vă daţi seama că e extrem de simplu şi o să vă obişnuiţi cu el în câteva minute.
Ce-mi place cel mai mult la Symbaloo e modul în care afişează adresele RSS din feedburner, după cum puteţi observa şi în imaginea de mai jos (click pe ea pentru a o vedea în întregime).

Pentru a adăuga propriul site preferat dăm pe unul din pătrăţelele rămase libere iar apoi pe “click here to create your own tile“, de unde putem uploada propria imagine cu care să apară site-ul preferat, sau putem adăuga direct o adresa RSS, de ex. http://feeds.feedburner.com/Xuxro-ProgrameJocuriTutoriale, adresa RSS a blogului.

Un serviciu web destul de interesant, putând ţine adresele favorite într-un mod mult mai ordonat decât în bookmark-urile sau în Speed Dial-urile oferite de browsere, în care oricât am încerca, nu putem avea atât de ordonat adresele favorite.

Puteţi încerca serviciul accesând symbaloo.com.

Articole asemanatoare

3 Thoughts to “Symbaloo, o altfel de pagină de start în browser”

  1. Empire beta

    Folosesc un addons pt chrome. E mult mai usor asa.

  2. flutike

    Este mai bun in cloud , multe addonuri ne incetinesc amarnic deja nici nu mai stiu pe care sa-l dezactivez cat de multe am si tot mai multe crashuri din cauza lor .

  3. […] start pentru toate browserele care ne permit schimbarea acestei pagini. Da, am scris recent şi de Symbaloo, un alt serviciu online capabil să facă cam acelaşi lucru, dar care parcă nu e atât de […]

Leave a Comment