Redimensionare partiţii, recuperare şi backup cu Eassos PartitionGuru

Odată cu Windows Vista a fost îmbunătăţită şi utilitatea Disk Management, putând crea sau redimensiona partiţiile mult mai rapid şi simplu. Cu toate astea, această utilitate nu oferă opţiuni precum recuperarea unei partiţii, sau multe alte opţiuni pentru administrarea partiţiilor cât mai util şi avansat.
Eassos PartitionGuru este acel program de administrare partiţii uşor de utilizat şi cu foarte multe opţiuni disponibile, cum ar fi redimensionarea oricărei partiţii, posibilitatea de a crea un backup pentru o partiţie sau recuperarea unei partiţii şterse.

La prima lansare a programului acesta o să scaneze partiţiile disponibile în sistem.
Meniul de sus conţine opţiunile des utilizate pentru administrarea prtiţiilor, cum ar fi Partition Recovery, opţiune entru recuperarea partiţiilor, File Recovery, opiune pentru recuperarea fişierelor şterse accidental sau nu, New Partition pentru a crea o nouă partiţie, Format pentru a formata sau reformata partiţia sau Backup Partition pentru a face un backup unei partiţii.

Dând click dreapta pe o partiţie din interfaţa programului o sa putem vizualiza şi de acolo şi mai multe opţiuni, opţiuni precum Clone Partition, utilitate pentru a crea o copie a unei partiţii, pentru orice eventualitate.

Pentru a recupera date dintr-o anumită partiţie selectăm partiţia din care dorim să recuperăm datele şterse iar apoi dăm pe File Recovery, ca apoi să dăm pe butonul de Start pentru a începe scanarea după fişierele şterse.

Aşa cum am spus şi mai sus, PartitionGuru deţine opţiunile cele mai des întâlnite şi căutate pentru administrarea partiţiilor într-un mod cât mai avansat, şi astfel este un program care chiar merită să fie folosit ca şi default aşa cum folosim un player la filme sau la muzică, pentru ceea ce este predestinat să facă, mai ales că este disponibil şi într-o versiune complet gratuită.
Rulează pe Windows XP, Windows Vista, Windows 7 şi Windows 8.

Download PartitionGuru

Articole asemanatoare

8 Thoughts to “Redimensionare partiţii, recuperare şi backup cu Eassos PartitionGuru”

 1. Robert

  Cât de prost informat trebuie să fie cineva pentru a spune asta: “Odată cu Windows 7 a fost îmbunătăţită şi utilitatea Disk Management, putând crea sau redimensiona partiţiile, ceva neîntâlnit la Windows până atunci”
  Paritii se puteau crea si in XP! Partea cu micsoratul si extinsul a fost introdusa in Vista, nu in 7!
  Esti praf… Lasa-te de asta si apuca-te de ceva la care te pricepi cu adevarat. Pe bune. Iti irosesti timpul.

  1. Mersi de aprecieri, asa cum am mai spus-o la cineva zilele astea, ai libera alegere sa nu mai intri aici daca nu iti convine sau nu ma placi, nu te obliga nimeni sa accesezi acest blog sau sa citesti “praful meu”.
   Da recunosc, e o greseala mare pe care am scris-o fara sa fiu atent de 2x, si puteai sa o spui mai frumos, dar nu degeaba suntem romani, hai sa dam in cap sa se simta.

   @LG: Sunt obisnuit cu oameni gen Robert, care isi fac o parere dupa un articol si de la prima vizita. Multumesc pentru “aparare”, ma bucur ca cineva vede altfel o greseala si nu cu “esti praf” sau “lasa-te”.

 2. LG

  Sa lasam comentariile acide si sa luam articolele bune de pe site. Greseli de exprimare se fac si la nivel inalt. Si eu am gasit multe articole bune aici pe site…deci nu e praf baiatul.

 3. Robert

  Greseli de exprimare pe naiba. Asta dovedește lipsa de interes. Nu era greu sa dai un search pe Google. Sau si faca cu Smooth Scroling e “greseala de exprimare”? Asa cum s-a scris si pe nib, Chrome dispune de Smooth Scroling de mult timp chiar daca Tibi e convins ca “Chrome se pare că a preferat să rămână cu acelaşi scroll, un scroll care parcă se agaţă de ceva”.
  De remarcat la Tibi ce repede trimite lumea la plimbare in loc sa accepte ca a gresit si sa spuna un “multumesc”. Unul care la fel ca aia de pe programecalculator.ro viseaza programele pe care le publica altfel nu se explica de ce niciodata nu se pune sursa…

  1. Nu te-am trimis la plimbare, ti-am dat un raspuns in aceeasi masura la comentariu tau.
   “Lasa-te de asta si apuca-te de ceva la care te pricepi cu adevarat. Pe bune. Iti irosesti timpul.”
   Nu reiese de aici ca tu esti cel care ma trimite la plimbare?
   Primul tau comentariu lasa de dorit, si daca nu acceptam ca am gresit iti bagam comentariu la spam, cum fac majoritatea. In schimb am acceptat greseala si ti-am dat un raspuns in aceeasi masura.
   Sursa in mare parte e de pe diverse forumuri, si email-uri / comentarii pe blog sau bloguri, care si ele fac la randul lor la fel.
   Comentariu tau a fost constructiv dar nu in felul in care l-ai adresat.

 4. Descarcati un alt program de creat partitii,redimensionat,de aici : http://descarcaprograme.webs.com/program-creat-partitii-hdd

 5. vio

  Incercati un program bun de creat,sters sau redimensionat partitii.Il puteti descarca de aici: http://descarcaprogramepc.blogspot.ro/2014/10/program-de-creat-partitii_26.html

Leave a Comment