Controlează cu combinaţii de taste orice player!

Sincer, o spun din start că la aşa ceva nu m-am gândit niciodată! deşi aş fi avut nevoie, din comoditate ori din necunoaştere nu m-am gândit că mi-aş putea simplifica controlul player-elor folosind.. combinaţii de taste!

Şi nu, nu e vorba de cine ştie ce setări amărâte în cine ştie ce player pentru a putea controla prin Hotkeys orice player doresc, e vorba de MPH (Media Player Hotkeys), aplicaţia care face toată “minunăţia”, putând controla orice player dorim, simplu şi uşor, făcând astfel mai uşoară activitatea noastră la calculator! desigur, asta în caz că ne place să ascultăm muzica într-un player, şi nu online pe youtube sau trilulilu..

MPH, odată descărcat o să ne apară interfaţa din imaginea de mai sus, una exact aşa cum ne place, simplă.
Avem în primul TAB Hotkeys, adică combinaţiile de taste, locul de unde de setăm combinaţiile pentru fiecare acţiune pe care dorim să se producă la un player atunci când le apăsăm.
În caz că nu m-am făcut înţeles, o să vă prindeţi pe parcurs despre ce e vorba mai exact.

Pe partea dreaptă setăm combinaţiile de taste pentru fiecare acţiune a oricărui player deschis în acel moment în care apăsăm combinaţiile setate. Spre ex. eu am setat Ctrl+A pentru PlayPause.

Pentru a începe în a seta o combinaţie de taste selectăm acţiunea care dorim să se producă, spre ex. Play, exemplu în imaginea de mai sus şi dăm pe Add hotkey.
În fereastra care se deschide la Modifier alegem prima tastă din combinaţie, Ctrl, Alt, Shift sau Win, iar mai jos la Keys alegem a doua tastă din combinaţie.
Spre ex. dacă eu am setat Ctrl+A, am setat la Modifier Ctrl iar la Keys litera A, şi am dat Accept.

Acum parcurgem aceeaşi paşi pentru a seta combinaţii de taste pentru fiecare acţiune pe care o vrem la îndemână.

În TAB-ul Players ne sunt afişate toate playerele care sunt suportate. Vestea proastă este că acesta nu suportă playerul meu favorit de filme, şi anume BS.Player. Vestea bună e că acceptă playerul meu favorit audio, AIMP.

Atunci când minimizăm programul în Sistem Tray o să ne apară o inconiţă, făcând click dreapta pe ea iar apoi pe Action menu o să se deschidă un mic meniu de unde putem controla şi asa playerele deschise, fără combinaţii de taste.

O aplicaţie excelentă de care nu dai la tot pasul şi care odată ce te obişnuieşti cu ea, cu aceste “Hotkeys”, te asigur că o sa-ţi simplifice viaţa.. la calculator!
Este portabilă şi rulează pe Windows XP, Windows Vista, Windows 7 şi Windows 8.

Download MPH (Media Player Hotkey)

Articole asemanatoare

9 Thoughts to “Controlează cu combinaţii de taste orice player!”

 1. Cornel

  Mai toate playerele au ‘global hotkeys’ care se pot personaliza, nu prea vad motivul pentru a instala un program separat pentru o functie deja existenta.

  1. Tastele rapide din playere nu functioneaza decat atunci cand ai playerul in prim plan, cel putin asa e la AIMP si alte cateva. Sper ca ai prins ideea.

   1. Cornel

    Funcţionează dacă e globală. Eu unul schimb melodia si la aimp si la foobar2000 in timp ce ma joc.

    1. Ah da, asta asa e. Sa zicem ca e o sincronizare pentru toate playerele. Daca folosesti 15 playere nu e asa placut sa setezi la fiecare player aceleasi taste rapide. Asta cred ca e si ideea producatorului.

     Si sunt si playere care nu au “Taste globale”, gen screamer radio. In cazul asta aplicatia devine utila.

 2. Bogdan

  atata ca trebuie sa le mai si tii minte 😀

  1. E si asta o chestie de tinut cont. 🙂

 3. […] de băgat la colecţia de programe care fac calculatorul un adevărat arsenal, împreună cu MPH, de ce […]

 4. […] în taskbar (Lock the taskbar when minimized). Mai avem din tabul Shortcuts opţiunea de a seta taste rapide globale, prin care putem controla playerul prin combinaţii de taste predefinite, în orice loc […]

Leave a Comment