Splash Lite – player video gratuit care merită încercat

Nu e o noutate că playere video precum VLC, BS.Player sau Windows Media Player fac legea pe această categorie, playere care parcă au fost mereu acolo sus, şi nu spun că nu şi-ar merita locul acolo, dar nu ne costă nimic decât timpul să dăm o şansă şi altor playere gratuite, playere precum Splash de la Mirillis, de care cu siguranţă mulţi aţi auzit deja, pentru că încet încet acesta a reuşit să se facă auzit tot mai mult prin diverse locuri, fiind un player care te atrage din start la felul cum arată, şi ăsta nu e singurul atuu al acestuia.

Splash Lite este un player video complet gratuit care nu oferă prea multe în comparaţie cu versiunea platită, şi anume Splash PRO, dar oferă exact ce şi-ar dori din start un utilizator de rând pentru a viziona un film, sau ceva.
Splash Lite este optimizat pentru filmele HD, fiind şi aceasta o chestie de reţinut, redându-le fără probleme.

O chestie care mă deranjează din start si nu doar pe mine este că la versiunea gratuită nu avem accelerare hardware.
Vestea bună e ca versiunea platită o putem avea 30 de zile gratuit, suficient cât să vedem şi noi cum e cu această accelerare hardware şi cum e făra ea, putând utiliza în acelaşi timp ambele versiuni.

Este bine de ştiut că îl avem disponibil şi în limba română, din Settings la Language, iar la Subtitluri recomand fontul Times New Roman şi la codare Central Euro., pentru a afişa subtitrările cu diacritice corect.
Setările sunt foarte simple de făcut, fiind si foarte puţine pentru un player atât de complex în ceea ce face.

Download Splash Lite
Bookmark the permalink.

7 Comments

 1. Sal, programelul este frumos, se vede lacrima dar problema este ca nu vede subtitrarea la film. De ce? Am intrat la subtitle i-am dat all files si cand sa-i dau fisierul pentru subtitrare imi da eroare. Astept un verdict asupra acestei probleme.

 2. Sal, deci , problema sta in felul urmator: cand dau sa deschid subtitrarea imi spune Failed to open subtitle file! Daca dau clik dreapta pe ecranul unde ruleaza filmul la subtitrare nu imi apare cu alb deschis ca si la audio, este de culoare mai inchisa, adica nu pot sa deschid subtitrarea. Cum fac. Versiunea PRO nu am incercat-o inca. VA multumesc si astept un raspuns de la voi.

  • Dar ce format de subtitrare este?
   Dar mai bine fa in felul urmator.
   Pune intr-un folder filmul si subtitrarea si da-le aceleasi nume.
   Ex:
   Underworld.avi
   Underworld.srt
   Incearca sa da-i play la film si atunci vezi daca o sa i-a subtitrarea.
   Ar trebui sa i-a automat subtitrarea din folder.
   Uite daca nu reusesti nimic, contacteaza-ma pe ID-ul de Yahoo Messenger.
   ” paunmarianbr “

  • Probabil ai mai multe subtitrari in acelasi folder ,iar versiunea gratuita nu ti-o i-a automat.Daca ai mai multe subtitrari incearca sa ramai doar cu una

 3. Pingback: Redimensionare partiţii, recuperare şi backup cu Eassos PartitionGuru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.