Program de făcut CD şi DVD – CDBurnerXP

Nu demult vorbeam de BurnAware Free, un program excelent de făcut CD-uri şi DVD-uri.
Acum a venit rândul lui CDBurnerXP, un alt program de care probabil mulţi aţi auzit cu care puteţi face acelaşi lucru, şi care parcă e chiar mai simplu în utilizare decât cel amintit mai sus, mai ales că avem la el şi limba română.

Acest program pe cat de simplu pare pe atât este de complex în opţiuni.
După inscripţionarea unui CD/DVD acesta verifică automat datele iar în caz că ceva e în neregulă, ne anunţa pentru a putea să-l refacem înainte de a-l scoate din unitate.

La fiecare rulare o să ne pună să alegem limba dorită, selectăm cu încredere limba română, asta dacă ne place limba noastră, iar apoi dăm OK.

Mai are rost să va spun că pentru a face un CD cu date dăm pe prima opţiune iar pentru a face unul cu Windows sau un joc dăm pe Imagine ISO?
Totul este la vedere, nu trebuie decât să citim sub fiecare opţiune şi apoi să dăm click pe cea aleasă.

CDBurnerXP este complet gratuit şi rulează pe Windows 2000/XP/2003 Server/Vista/2008/Win7 (x86 / x64).

Download CDBurnerXP

Articole asemanatoare

6 Thoughts to “Program de făcut CD şi DVD – CDBurnerXP”

 1. Empire beta

  E bine ca este un program gratis si nu unul cu pricenta precum Nero.

 2. Ionut

  Dupa cum ai spus si tu, da, am auzit de mult de el si i-ai facut bine descrierea. E un program simplu, mai mult pt incepatori cred, ca e foarte simplu de utilizat si in limba romana. E un program bunicel, acum utilizez ImgBurn dar si Nero Burning ROM il mai utilizez cateodata. Mai demult vazusem pe mai multe site-uri niste comparatii dintre CdBurnerXP si ImgBurn ca cica astea ar fi c-am cele mai bune din cele gratuite dar il c-am facea imgburn pt ca suporta mai multe formate si ca ar oferi siguranta mai mare. Oricum, destul de bune amandoua, mai rar se intampla acum sa esueze arderea unui continut pe un cd/dvd si putem folosi ce ne place.

 3. Marius

  Foarte bun softul.Nici nu se compara cu Nero care e foarte stufos si greu de inteles.

 4. Latu

  vreau sa descarc cd burner xp cum sa descarc )))))))))))))))))))

 5. […] de descărcat imaginea ISO a unei versiuni de Windows de mai sus, putem să o ardem utilizând CDBurnerXP sau oricare alt soft de ars CD/DVD preferat, putem să facem Windows-ul pe un stick, bootabil sau […]

Leave a Comment